RASKRINKANA BANDA: Pristajali da im LOME KOSTI pa se predstavljali kao žrtve nesreće

Italijanska policija objavila je da je razbila dve bande koje su pronalazile dobrovoljce i lomile im kosti kako bi naplatili polisu osiguranja.

Pixabay

Kriminalci su pronalazili narkomane, alkoholičare ili ljude u novčanim poteškoćama koji su učestvovali u navodnim saobraćajnim nesrećama i dobijali odštetu od osiguravajućih kuća.

Policija je uhapsila jedanaest osoba, uključujući medicinsku sestru koja je povređenima davala analgetike kada bi im članovi bande lomili kosti tegovima za vežbanje. Zatim bi ih izbacivali pored puta kod Palerma, gde su navodne žrtve zvale hitnu pomoć i lagale da su doživele nesreću.

Prevaranti su im obećavali 30 odsto odštete, koja je dosezala i 150.000 eura, i prepuštali im da sami izaberu koju će im kost slomiti.

U policiji kažu da su žrtve dobijale samo 50 do 100 eura, čak i u slučajevima kada su zbog povreda završavali u invalidskim kolicima.

Najgori slučaj dogodio se u januaru 2017. kada je član bande nenamerno ubio jednog Tunižanina kada mu je lomio kosti. Ali ni to nije sprečilo prevarante da njegovo telo ostave na ulici i zatraže novac od osiguranja.