“Rasplitanje” u Bazi Crna ovca

rasplitanje
blacksheep.rs

Konceptualna izložba "Rasplitanje" održaće se u subotu 13. maja od 19 časova u malom alternativnom kulturnom centru "Baza Crna ovca" u ulici Žorža Klemensoa 16 u Beogradu.

 

Rasplitanje je počelo u februaru ove godine uz pivo, dobru muziku i priču dvoje neafirmisanih mladih umetnika. Sve posle toga je zapisano na beloj karton peni.

Tamara Naumović je autorka portala blacksheep.rs od 2015. godine i od tad “zapliće” svake srede, u okviru svoje kolumne “Zaplitanje jezikom”, a Slavko Stamenić svoj beg u realnost razvija kroz crno-beli film. 

Zašto izložba?

Izložba je bila logičan ishod i predstavlja kulminaciju našeg zajedničkog rada poslednjih par meseci. Smatramo da tekst i fotografija treba da prate jedno drugo zbog jednog celovitog, potpunog, doživljaja same ekspresije stvaraoca i percepcije posmatrača. Da, i tekst može da bude deo izložbe.Jednostavnije, tekst i fotografija prave neraskidivu vezu još od početka nove era blogovanja.

Ovo je književno veče alternativnog karaktera, gde vi čitate, a Tamara i Slavko pitaju.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 22. maja.

Radno vreme Baze Crna ovca je od 17 do 21h.

“Baza Crna ovca” je udruženje osnovano sa ciljem promovisanja kulture i umetnosti kroz radionice, kurseve, književne večeri i izložbe. 

Ideja se rodila pre tri godine kada se grupa mladih okupila oko portala blacksheep.rs koji danas broji više od 350 autora iz zemlje i regiona i preko 30.000 pratilaca.

Nakon tri godine javila se potreba za fizičkim prostorom i u tom cilju otvoren je i kulturni centar “Baza Crna ovca” koje je mesto okupljanja, razmene novih znanja i ideja, druženja i širenja kulture i umetnosti za mlade i sa mladima.loading...