Rasprava o izboru nove vlade: Kome popušta koncentracija, a ko može da izdrži sve?

Skupština
Printscreen

U Skupštini Srbije nastavljena je rasprava o izboru nove vlade, nakon sinoćnjeg prekida sednice.

 

Poslanici su u sredu 12 sati raspravljali o izboru nove vlade, kada je oko 22 h, na predlog mandatara Aleksandra Vučića, odlučeno da se sednica nastavi danas.

Vučić je zbog nevremena koje je sinoć pogodilo zapadnu Srbiju predložio da se rašprava prekine i rad nastavi danas.

Na raspravi u sredu su svoje stavove o programu i izboru nove vlade izneli predstavnici poslaničkih grupa, a počela je i rasprava o listi prijavljenih govornika.

Mandatar Vučić je u utorak u višesatnom izlaganju predstavio program koji je sažet na 68 strana i koji možete pronaći na ovom linku, kao i članove Vlade Srbije. Nova Vlada Srbije imaće osam novih članova, ali i jednak broj resora kao i prethodna.

Današnja rasprava započela je izlaganjem poslanika Miroslava Aleksića iz SDS koji je upitao mandatara Aleksandra Vučića da li će nastaviti da u prisustvu medija prima građane i izigrava i lokalnu vlast i katastar…

Vučić je rekao da je posao predstavnika vlasti da razgovara sa građanima, da oseti njihov puls i vidi njihove probleme, te dodao da je onoga dana kad je u Vladi Srbije primao građane rešeno više od polovine njihovih problema.

Poslanik DSS Đorđe Vukadinović rekao je da se čudi kako mandataru niko nije skrenuo pažnju da se nakon sat i po, dva praćenja govora gubi koncentracija. A Vučić je na to rekao da sem mržnje i ostrašćenosti nije čuo ništa drugo u proteklih nekoliko minuta.loading...