RASTE BROJ: Jedna stvar je DRASTIČNO DRUGAČIJA OD PRVOG TALASA u Srbiji i to brine lekare

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida 19 preminula još jedna osoba, a potvrđen je 341 novi slučaj zaraze.

Pixabay.com

Ministar zdravlja u tehničkoj vladi Zlatibor Lončar navodi da epidemijska situacija nije dobra i da se to vidi po brojevima. Ističe da je privremena bolnica u “Štark areni” primila prve pacijente i napominje da je poštovanje mera pitanje lične odgovornosti.

Direktor Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša navodi da se u Srbiji beleži veliki broj obolelih i da je situacija ozbiljna. Poručuje da takva pogoršanja treba zaustaviti što je pre moguće, jer zemlje koje to nisu uspele pred sobom imaju velike izazove.

Dr Bogdan Crnokrak, pomoćnik direktora za medicinska pitanja KBC “Bežanijska kosa”, kaže da se broj pregleda u toj ustanovi utrostručio. Upozorava da je “broj nekritičnih kontakata ogroman, manje od trećine zna gde se zarazilo”. To je drastično različito u odnosu na prvi talas kada je većinu kontakata bilo moguće pratiti.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon još jednom je upozorio građane koliko je važno poštovanje mera i nošenje maski kako ne bi došlo do naglog širenja koronavirusa.loading...