RASTE GNEV NA PUTEVIMA SRBIJE: Loše vesti za vozače kojima se bliži REGISTRACIJA VOZILA!

Automobil
Pixabay.com

Dok se ne donese uredba o produženju roka važnosti tablica za vozila, deo vlasnika ima poteškoće. Ovo važi samo za vozače kojima se datumi ne poklapaju u saobraćajnoj i na stikeru.

 

Mnogo vozača koji ovih dana registruju automobile neprijatno je iznenađeno na linijama tehničkih pregleda, koji inače nude usluge kompletne registracije, činjenicom da po registracionu nalepnicu moraju da odu, lično, na šalter MUP-a.

 
Dobili smo uputstvo od MUP-a da sve kojima u narednoj kalendarskoj godini ističe važnost saobraćajne dozvole, bez obzira na to što je produžen rok za zamenu registarskih tablica za još dve godine, šaljemo u MUP po nalepnicu – kaže Dragan S. iz jednog beogradskog preduzeća koje vrši uslugu tehničkih pregleda. – Vozači su ljuti i smatraju da je sve to samo nepotrebno maltretiranje i gubitak vremena.

MOŽE SA OVLAŠĆENJEM

I dalje je moguće izbeći odlazak u MUP po registracionu nalepnicu ako za to angažujete neku od brojnih agencija koje pružaju usluge registracije vozila.

Mi i dalje uz odgovarajuće ovlašćenje “donosimo nalepnicu” – kažu nam u jednoj beogradskoj agenciji.

Cena ove usluge je od 1.000 do 3.000 dinara.

Pritom, ovo se odnosi samo na vozače kojima se ne poklapa datum isteka saobraćajne dozvole s datumom na registracionoj nalepnici na kolima. Na primer, ukoliko vam saobraćajna dozvola ističe 5. februara 2018, a na registracionoj nalepnici na automobilu vam stoji datum 7. februar, onda morate na šalter MUP – da se uskladi datum. Ukoliko vam se poklapa datum na saobraćajnoj i na nalepnici na šoferšajbni vozila, onda i dalje kompletnu registraciju možete da završite na tehničkom pregledu.

Dobra vest je i što vozači ne moraju da vade novu saobraćajnu dozvolu i da nalepnicu dobijaju, kao i do sada, prilikom registracije.

Novosti nezvanično saznaju u MUP-u Srbije da je ceo postupak preusmeren na šaltere policije dok se ne donese uredba o produženju važenja registracionih tablica za još dve godine, kao što je nedavno najavio ministar policije Nebojša Stefanović. Očekuje se da će ovaj problem biti rešen najdalje za mesec dana.

U pitanju je prelazni period, koji svakako neće dugo trajati, a u želji da se izbegnu nepotrebne greške na linijama tehničkih pregleda, ali i različita tumačenja propisa, posao je preuzela policija. Tako je jedina muka odlazak u MUP i čekanje u redu, a za utehu, u novčaniku ostaje 2.190 dinara za tablice i 1.314 dinara za saobraćajnu dozvolu.loading...