RASVETLJEN POKUŠAJ UBISTVA U NIŠU: Poznati detalji napada u ŠKOLSKOM DVORIŠTU

Zahvaljujući intenzivnom operativnom radu niške Kriminalističke policije, rasvetljen je krvavi napad na Nišliju A.L. (36) koji ga je umalo koštao života.

policija
Pixabay.com

Protiv dvojice Nišlija M.M. (36) i B.T. (38) kao i devojke A.P. (24) podnete su krivične prijave zbog pokušaja teškog ubistva dok je njihova prijateljica E.Š. (41) dobila prijavu zbog neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca.

Do napada na A. L. došlo je 10. maja oko tri sata iza ponoći u dvorištu osnovne škole u ulici Milojka Lešjanina, piše Telegraf.

– Dva mladića i dve devojke presreli su A.L. istukli ga, oteli mu 10.000 dinara, patike i mobilni telefon, a tokom tog napada on je zadobio ubod nožem u levu stranu grudnog koša koji je okarakterisan kao teška telesna povreda. Oštećeni nije hteo da sarađuje sa organima gonjenja, ali je kriminalistička policija operativnim radom uspela da identifikuje osobe koje su nasrnule na njega. Pronađeni su i dokazi, odnosno video zapis u telefonu jednog od napadača na kojem se vidi događaj. Oni su uhapšeni, određeno im je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedeni Višem javnom tužilaštvu – navode sagovornici Telegrafa.

Ovaj događaj je najpre okarakterisan kao razbojništvo, ali je tužilaštvo nakon operativnih saznanja policije, odlučilo da ga prekvalifikuje u najteže krivično delo predviđeno Krivičnim zakonikom za koje je propisana kazna zatvora od deset godina do doživotne robije.

Motiv obračuna se još utvrđuje, a kako saznajemo, svi akteri ovog događaja imaju kriminalni dosije.

Vrlo je verovatno da su se poznavali od ranije te da je sukob koji se umalo kobno završio tridesetšestogodišnjaka, posledica neraščišćenih računa.