RAT MENJA SVE: Da li će Rusija sada promeniti stav po pitanju KOSOVA?

Na pitanje da li će Moskva od Beograda tražiti da prizna Donjeck i Lugansk, on je odgovorio - "naravno da ne".

Pixabay.com/Kolaž

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da se odnos njegova države po pitanju Kosova neće menjati bez obzira što je Moskva priznala suverenitet Donjecka i Luganska i da neće tražiti od Srbije da to učini.

Kao i po drugim pitanjima, i po pitanju Kosova stav Rusije je principijelan, trajan, ne menja se zavisno od promene situacije u regionu Balkana ili van njega. Taj stav se oslanja na medjunarodno pravo. Nastavićemo saradnju u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja – rekao je Harčenko.

Na pitanje da li će Moskva od Beograda tražiti da prizna Donjeck i Lugansk, on je odgovorio – “naravno da ne”.

To su već nezavisne države. Ponoviću, ne tražimo ništa od Srbije – rekao je Harčenko, On je naveo da, po njegovom mišljenju, nema realne opasnosti da sukob u Ukrajini preraste u treći svetski rat.

Predsednik (Rusije Vladimir) Putin je odlučan, on je već rekao nemojte da se mešate u ove stvari, on je dosta ozbiljan. I mislim su te poruke primljenje dosta ozbiljno. Nažalost, nisu hteli da razumeju pre 24. februara, da crvene linije postoje i da je naše strpljenje istrošeno – rekao je Harčenko.