“RAT” NA TVITERU ZBOG BALAŠEVIĆA: Bivši ministar Kosova napao pokojnog pevača, u odbranu stao i Đilas (FOTO)

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Republike Kosovo, Petrit Selimi, dobio je prilično oštre kritike regionalne javnosti zbog svog tvita o preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, za kojeg je napisao da je "služio anti-albanskoj propagandi Beograda". U raspravu se uključio i Dragan Đilas.

Printscreen/Kolaž

“Ova specifična pesma je deo opake anti-albanske nacionalističke propagande koju su pokrenule beogradske sile, a koju je Balašević glupo pokupio krajem 1980-ih, gradeći zamah za poništavanje autonomije Kosova. Ostalo je istorija, uključujući i njegovo zakasnelo naknadno protivljenje Miloševiću”, napisao je Selimi na Tviteru, govoreći o Balaševićevoj pesmi “Ne lomite mi bagrenje”.

Na njegov tvit brzo je odgovorio Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

“Trebalo bi Vas biti sramota da ovako lažete i povežete gospodina Balaševića, čoveka koji je uvek ujedinjavao sve nacije, sa nacionalizmom. I to na dan njegove smrti”, napisao je Đilas, odgovorivši na Selimijev tvit.

“Međutim, tekuća suđenja, kao i broj Srba koji su napustili Kosovo u poslednjih nekoliko decenija svedoče o načinu na koji su se vaši lideri odnosili prema Srbima. Za Zapadni Balkan nema budućnosti dok svi nisu spremni da priznaju zločine koje je počinio sopstveni narod”, dodao je Đilas.

Podsetimo, Balašević je umro juče na Infektivnoj klinici nakon borbe sa koronavirusom.

“Volim te tata”: BALAŠEVIĆEVA ĆERKA se oglasila na Instagramu i jednim SNIMKOM oprostila od oca (VIDEO)