RAZORAN ZEMLJOTRES U ITALIJI: Spasioci izvlače decu iz ruševina (VIDEO)

zemljotres
youtube/ screenshot

Nakon zemljotresa koji je pogodio italijansko ostrvo Iskija sumiraju se posledice. Do sada poznato: Dve osobe poginule, spasioci spasavaju decu iz ruševina.

 

Jedna žena je poginula u mestu Kazamikola u severnom delu ostrva kada su je pogodile krhotine koje su padale sa crkve, a druga kada se srušila zgrada, prenosi AFP.

Zemljotres je bio jačine 4 stepena Rihterove skale, na dubini od 10 kilometara, a registrovan je juče nešto pre 21 čas, u vreme kada su mnogi večerali, a nedugo zatim dogodilo se 14 manjih potresa. 

Oko 4 sata ujutru iz ruševina jedne zgrade spasioci su izvukli sedmomesečnu bebu, dok još uvek pokušavaju da izvuku dva dečaka, uzrasta 4 i 7 godina, koji su živi ali zaglavljeni u ruševinama i sa kojima kontaktiraju telefonom. 

Jedina bolnica na ostrvu je takođe pogođena zemljotresom i delimično je evakuisana, a pet pacijenata je helikopterom prebačeno u druge bolnice u Italiji. 

U zemljotresu je povređeno 26 osoba, a devet se vodi kao nestalo. 

Evakuisan je i jedan hotel, a u potrazi za nestalima učestvuju i specijalni policijski timovi sa psima tragačima, javlja AP. 

Nakon zemljotresa ljudi su istrčali na ulice, a veći deo zemljotresa je ostao bez struje koja je u međuvremenu stigla. 

Iskija je popularno letovalište, čuveno po termalnim vodama.

Pogledajte VIDEO: