Razumevanje i prevazilaženje razlika u delima Barbare i Alana Piza

Knjige Barbare i Alana Piza pisane su za sve ljubitelje zabavnog, duhovitog i istovremeno mudrog štiva. Ukoliko ne volite preširoko filozofiranje, a uživate u čitanju kvalitetne literature, dela čuvenog autorskog dvojca su pravi izbor za vas!

Promo Vulkan

Osim što ćete pronaći odgovore na mnoštvo pitanja, otkrićete i korisne, lako primenljive savete. Zaključci su donošeni na osnovu širokog istraživačkog opsega, od empirijskih studija i naučnih eksperimenata do sagledavanja veza s različitih aspekata. Kako, koliko i zašto se polovi toliko razlikuju i kako razumeti i prevazići to, samo su neka od uvek aktuelnih pitanja kojima se autori bave.

Zašto muškarci ne slušaju, a žene ne tumače mape je izvanredno napisana knjiga, posvećena svima koje razlike među polovima zbunjuju, a često i nerviraju. Uz primere iz svakodnevnog života, bračni par Piz objašnjava ozbiljnost i posledice bioloških i socioloških razlika koje utiču na naš život, veze i poslove. Zasnovano na naučnim istraživanjima, ovo štivo daje odgovore na mnoga pitanja: Zašto žene govore mnogo i umeju da opišu svako osećanje, dok muškarcima verbalni opisi emocija nisu jača strana? Zašto su muškarci opsednuti daljinskim upravljačem? Da li žene lošije parkiraju automobil vozeći unazad? Zašto žene uvek primećuju više detalja od muškaraca? Zašto muškarci bolje vide na daljinu? Mnoga objašnjenja su fascinantna, neočekivana, pa čak i neverovatna.

Ako ste u vezi i imate decu, život može da bude zaista divan. Ali ako ta veza nije dobra ili se loše završi, možete se razboleti ili čak postati samoubilački nastrojeni. Zato je veoma važno da shvatite kako vaš mozak bira partnere za vas.

U knjizi Zašto muškarci žele seks, a žene traže ljubav Alan i Barbara Piz fokusirali su se na važan aspekt koji može da bude vrlo frustrirajući – seks. Zasnovana na savremenim istraživanjima širokog spektra, a ne na romantičnim predstavama, mitovima, pričama, astrološkim tumačenjima, ova knjiga objašnjava kako funkcioniše ljudski mozak prilikom izbora partnera. Sjajno štivo koje će vam pomoći da dođete do pravih odgovora na značajna pitanja: Kako ostvariti srećnu vezu? Šta raditi kada nema hemije? Kako se ponašati ako dođe do prevare? Šta uzbuđuje jedan pol, a šta drugi? Prepoznatljivim, neodoljivo duhovitim stilom autori otkrivaju šta je to što muškarci i žene zaista žele.

Alan i Barbara Piz, popularan bračni par koji zajedno piše bestselere o primeni psihologije u ljubavnom životu i poslu, autori su ovih neverovatnih priručnika za bolji i srećniji život. Napisali su ukupno šesnaest bestselera, od kojih se čak devet našlo na prvim mestima lista najčitanijih knjiga. Svake godine, u tridesetak zemalja sveta održe brojne seminare iz oblasti primenjene psihologije.

Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo veliki broj njihovih knjiga, a o popularnosti dovoljno govori činjenica da su priređena i reizdanja.