RAZVOJ SLUČAJA NA NOVOM BEOGRADU: Oglasila se policija povodom krstova ucrtanih na ulaznim vratima

Novobeogradani su na ovaj problem ukazali preko Fejsbuk grupe Blok 45 info, a ubrzo su saznali da se iza svega toga najverovatnije kriju lopovi, koji na ovaj način, navodno tipuju stanove za pljačku. Pojedini stanari su se žalili i da ih prethodnih dana neko zove na fiksni telefon, a nakon što se jave, veza se prekida.

policija
Pixabay.com

Građani koji su nalazili krstiće na zvonu svojih stanova prijavili su slučaj policiji, a kako se nezvanično saznaje obavešetno je i nadležno tužilaštvo.

Podneto je nekoliko prijava, do sada oko pet. Policija radi na slučaju, a obavešteno je tužilaštvo ali i svi nadležni. Tužilaštvo se izjasnilo da za sada nema elemenata krivičnog dela. Policija pregleda snimke video nadzora, te se veruje da će ubrzo biti poznato ko i zašto to radi. Bitno je reći da svakako građani nemaju razloga za strah – rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Beograd
RTS/Printscreen

Podsetimo, stanovnici novobeogradskih blokova 45 i 64 proteklih dana žive u strahu jer su im se kod ulaznih vrata stanova, pored zvona, pojavile rukom pisane oznake, tačnije slovo X, kao i brojevi, koji bi mogli da označavaju vreme. Novobeogradani su na ovaj problem ukazali preko Fejsbuk grupe Blok 45 info, a ubrzo su saznali da se iza svega toga najverovatnije kriju lopovi, koji na ovaj način, navodno tipuju stanove za pljačku.

Pojedini stanari su se žalili i da ih prethodnih dana neko zove na fiksni telefon, a nakon što se jave, veza se prekida.