Reagovanje ambasade Srbije: Nema naših državljana koji ratuju u Turskoj

Džihadisti
Beta

Ambasada Srbije u Ankari se oštro protivi bilo kakvom učestvovanju svojih državljana u oružanim sukobima u drugim zemljama, reagujući na navode turskih medija da je PKK angažovala srpske plaćenike.

 

Foto: Beta/ilustracija

Ambasada Srbije u Ankari saopštila je da se Beograd oštro protivi bilo kakvom učestvovanju svojih državljana u oružanim sukobima u drugim zemljama, reagujući na navode objavljene u nekoliko turskih medija da Radnička partija Kurdistana (PKK) koristi srpske plaćenike snajperiste u svojim napadima na jugoistoku Turske.

Turska smatra Radničku partiju Kurdistana terorističkom organizacijom.

– Skupština Srbije usvojila je zakon kojim se oštro sankcioniše bilo kakva aktivnost te vrste, imajući u vidu da ovi navodi ne mogu i ne treba da budu na bilo koji način povezani sa zvaničnom politikom ili aktivnostima Republike Srbije ili njenim institucijama – ističe se u saopštenju koje je preneo Dejli sabah.

Skandalozne tvrdnje grčkog ministra: Neki u EU nas teraju da migrante gurnemo nazad u more!

– Ambasada očekuje da bude zvanično informisana o ovom slučaju sa turske strane tako da relevantne turske i srpske institucije mogu da rade zajedno na njegovom razjašnjavanju u cilju borbe protiv terorizma – navodi se u saopštenju.

U medijima je ranije bilo izveštaja, koji se pozivaju na informacije obaveštajnih službi, da PKK koristi srpske plaćenike snajperiste i da je jedan snajperista PKK ubijen u jugoistočnom gradu Džizreu državljanin Srbije, prenosi turski list.