REAGOVAO VUČIĆ! Taksisti prekinuli protest, a evo i šta im je sve obećano

Predstavnik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bijelić izjavio je danas da će taksisti prekinuti blokadu Beograda nakon apela koji im je uputio predsednik Aleksandar Vučić ali i obećanja da će država ubuduće energičnije sprovoditi zakon kada su u pitanju udruženja koja nezakonito obavljaju prevoz putnika.

Beta

Ja ne bih pričao samo o CarGo, pričamo o svim firmama koje ne rade u skladu sa zakonom a prevoze putnike. Prema svima koji obavljaju prevoz a nisu registrovani država će primenjivati mere energičnije – rekao je Bijelić novinarima nakon sastanka u Predsedništvu.

On je rekao da će blokada koju sprovode taksisti biti okončana čim taksisti budu obavešteni o današnjim razgovorima sa Vučićem.

– Imamo poverenje u predsednika Vučića, on nas je uverio da treba da imamo poverenje i u druge institucije – rekao  je Bijelić, kao i da se nada da to poverenje neće biti iznevereno.

On je rekao da takstiti više neće upirati prstom ni u koga da je odgovoran, a “recimo da kod nadležnih nije bilo sinronizacije” u sprovodjenju zakona.

Prema njegovim rečima, taksisti će biti u stalnom kontakru sa resornim ministarstvima, ili koga vlasti odrede, kako bi se videlo da li se sprovodi dogovor i da li je dinamika zadovoljavajuća.

Na pitanje da li su dobili garanciju za dogovoreno, on je rekao da se ne može dobiti “bankarska garancija”, ali ako se ne bude sprovodio zakon taksisti će u “mnogo većem broju” braniti svoja prava.

– Izaći ćemo sa papirima i ukazati ko je odgovoran – rekao je Bijelić

Povodom formiranja novog udruženja taksista Novi taksi-moj taksi, on je rekao da nema ništa protiv ako rade sa “regularnim taksistima”.