REČI IGORA JURIĆA ZAPREPASTILE SRBIJU: “Ako završim u Dunavu, znajte da nisam skočio sam”

"Nemam nikakvih suicidnih misli, da znate ako završim u Dunavu, nisam skočio sam", rekao je na kraju emisije "Utisak nedelje", Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić“.

Printscreen Youtube/Nova.rs

„Redovno proveravam svoj auto, da znate da nemam problema sa zdravljem i da ako se uopšte tako nešto desi da znate da to nije bila moja iskrena namera“, rekao je Jurić.

Na pitanje Olje Bećković zašto mu to sada pada na pamet, Jurić je rekao da ima potrebu da to javno izgovori i da želi da to ljudi znaju.

„Ja se apsolutno ne plašim, samo želim da se zna da ništa nažao sebi neću učiniti i ako dođe do nečega da znate samo da Igor to nije namerno uradio jer će možda neki tabloidi pisati da je baš nekom pričao da želi da se ubije“, rekao je on.

Samo želim da se zna da Igor Jurić nema nijednu suicidnu misao i da nikada neće učiniti nešto sebi nažao zato što nije kukavica, rekao je Jurić.

„Ovo svedočenje Igora Jurića je moj utisak u kakvoj zemlji živimo“, rekla je vidno zaprepašćena Sanda Rašković Ivić koja je, takođe, bila gost emisije.

Jurić je u „Utisku nedelje“ izneo detalje o tome šta je prošle godine u Tužilaštvu, ali i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću i načelniku UKP-a Dejanu Kovačeviću govorio o političaru pedofilu.

Stefanović negirao da je znao

Ministar odbrane Nebojša Stefanović negirao je tvrdnje Igora Jurića da je znao ime političara-pedofila.

“Pre svega, da li bih ja kao otac dvoje dece mogao da sedem ovde da sam znao za nekog pedofila? Zašto ga ja kao ministar unutrašnji poslova ne bih prijavio Tužilaštvu? Ali to se nije desilo. Igor Jurić je jedini koji je od januara prošle godine tvrdio da ima dokaze”, izjavio je Stefanović.

On je dodao da je molio Jurića da kaže ko je u pitanju.

“On godinu i po dana tvrdi da ima dokaze, pa gde su ti dokazi? Ne mora Igor Jurić nikome više da kaže, samo danas da ode u Tužilaštvo i da dokaze. Šta ga sprečava, s kojim pravom nije dao dokaze? Ja nemam nikakve dokaze”, poručio je Stefanović.

Napomenuo je da svako ko ima dokaze za neko krivično delo, ima obavezu da ih preda Tužilaštvu.

“Vi ste u obavezi da ih date tužilaštvu, ne da dođe u televiziju. Ne mora da dođe na bilo koju televiziju i pravi marketing, već da ode u tužilaštvo”, rekao je Stefanović za TV Prva.

MARINIKA TEPIĆ DALA ISKAZ U JAGODINSKOJ POLICIJI: “Postoji najmanje 7 lica, među njima su svedoci i žrtve”