RED KOSOVA, RED MANGULICE: Evo kako je protekao novi dan u skupštini Republike Srbije

Još jedan uobičajan dan u skupštini...

printscreen

Izjava Srđana Milivojevića, poslanika Demokratske stranke, da je besmisleno što Skupština Srbije razmatra Predlog zakona za suzbijanje organizovanog kriminala, dok je Srbija prva u Evropi po stepenu korupcije i organizovanog kriminala, ali i tvrdnje da je Belivuk samo izvršavao zadatke SNS, izazvala je ponovo haos u parlamentu, lupanje u klupe, stajanje, viku, ali i salvu uvreda.

Spominjala se Soraja, mangulice, hulahopke, ali i kome je mesto u izmeštenom zoo vrtu, a kome u Zabeli i ko voli „trojke“.

Aleksandar Vučić je sa Srpskom naprednom strankom 8. novembra 2012. godine amnestirao 4.300 osuđenih lica, bez ikakve selekcije. A onda dolazi i prijem Dijane Hrkalović u BIA i tada nastaje klan Veljka Belivuka“, rekao je Milivojević na sednici Skupštine o izmenama pravosudnih zakona, piše Danas.

On je podsetio da je Belivuk priznao da je, zajedno sa svojom grupom, bio angažovan za rušenje četvrti Savamala, gde se gradi „Beograd na vodi“.

„Belivuk je rekao i da ima informaciju o ubistvu Vladimira Cvijana i Olivera Ivanovića i do danas o tome ništa“, rekao je poslanik DS-a.

On je članove Srpske napredne stranke, nazvao pristalicama pokreta Hare krišna i optužio ih da su oni pre tri dana u Skupštini Srbije pokušali da linčuju predsednika države.

Iskoristili su trentak kada njegovo obezbeđenje nije bilo u skupštinskoj sali i nasrnuli su na njega“, naveo je Milivojević, podsećajući šta su sve za Vučića ranije govorili Nebojša Bakarec, Aleksandar Martinović, Milenko Jovanov.

Naveo je i da zahteva da sledeći put kad Aleksandar Vučić dolazi u skupštinu da mu se ojača obezbeđenje, „da ga ovi divni umilni ljudi ne bi ovako napadali“.

Građani Srbije videli su kako može da izgleda Skupština Srbije ako se ne prihvati neki Vučićev plan“, naveo je Milivojević i dodao da je DS pokazala kako može da izgleda drugačija Sbija.