REŠENO! Evo ko će iz vlasti PRVI PRIMITI VAKCINU protiv korone i to VEĆ SUTRA

Prvi građani Srbije sutra će u 11 časova primiti "Fajzerovu" vakcinu, koja je juče dopremljena u našu zemlju.

printscreen/youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Prve doze primiće korisnici domova za stare u Beogradu i Novom Sadu, piše Blic.

Među privima u našoj zemlji koji će primiti Fajzerovu vakcinu su i predstavnici vlasti. Naime, kako saznaje Blic, sutra na Instititu “Torlak” protiv korone će se vakcinisati premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević.

Podsećamo, kako je rekao danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vakcine su nabaviljene bilateralno, samostalno, i Srbija je verovatno jedina zemlja van EU, u ovom delu, koja je uspela nešto vakcina da nabavi.

– Krećemo odmah. ALIMS je dobila uzorke drugih vakcina, oni će da nastave da rade svoj posao, a onda očekujemo veće količine. Vakcina je spas, vakcina je spasila čovečanstvo, da ne njema neke druge bolesti ne bi bile iskorenjene – istakao je Vučić.

Važno je, ponavlja, da se vakcinacijom zaštiti veći broj ljudi.

– Sutra će to krenuti u staračkim domovima, jer je važno da te ljude zaštitimo. Kada se pogledaju svi brojevi i procenti, ima i mlađih ljudi koji su čeklali dugo, naročito muškaraca, ali ubeljivo najveći broj je onih straijih od 80 godina, koji su stradali. Oni su najugroženiji i zato treba od njih da počne – rekao je Vučić.

KON BESNI NA FEJSBUKU: “Svako ko me upozorava na Hipokratovu zakletvu…” (FOTO)