REŠENO! Krizni štab prelomio, ove mere VAŽE ZA VIKEND u celoj Srbiji

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da za ovaj vikenda sve može da radi do 20 sati.

printscreen/youtube.com/KTV Televizija

Kako navodi izvor Blica, novo radno vreme važiće za sve: trgovinske objekte, kafiće, restorne, tržne centre, uslužne delatnosti…

Podsetimo, prethodnih vikenda sve ovo je bilo zatvoreno.

Takođe, doneta je odluka da se striktno poštuju sve epidemiološke mere, što će biti strogo kontrolisano.

Posle sednice nije bilo izjava za novinare, a očekuje se da se nove mere saopšte na konferenciji za novinare u 15 časova.

Bez muzike u kafićima i restoranima

To se odnosi na sve donete mere kao što je poštovanje distance, nošenje maske, broj ljudi za stolom ukafićima.

Takđe, u ugostitetljskim objektima nije dozvoljeno puštanje muzike.

Kako saznaje Blic, na sednici se raspravljalo i o novim merama za Novu godinu, ali konačna odluča biće doneta u ponedeljak, kada je zakazana nova sednica Kriznog štaba.

Današnja sednica održana je iz razloga što su mere koje su donete u ponedeljak bile oročene do danas. Na sednici u ponedeljak, podsetimo, odlučeno je da radno vreme svih ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica, kao i uslužnih delatnosti, bude produženo do 20 časova. Pre toga, njihovo radno vreme bilo je do 17 sati, a vikendom su bili zatvoreni.

Epidemiološka situacija u našoj zemlji i dalje nije dobra, ali je izvesno da se poboljšava. Za razliku od prethodnih nedelja, kada smo iz dana u dan imali nove crne rekorde, broj novozaraženih tokom poslednjih dana sve je niži. Naime, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.387 osoba. Od tog broja, njih 4.091 je bilo pozitivno, dok je nažalost 49 osoba preminulo.

OTKRIO KAKO SE OSEĆA: Četiri sata nakon primanja vakcine oglasio se doktor Kon