REŠENO! Mali najavljuje da zgrada BIGZ-a postaje “velelepni objekat”, a evo ŠTA ĆE SE NALAZITI U NJOJ

BIGZ
Wikipedia

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će zgrada BIGZ-a uskoro dobiti novog vlasnika, navodeći da je dobio informaciju i pismo od zainteresovanog kupca „Soravija grupe”, da će do kraja prvog kvartala naredne godine zatvoriti kompletnu transakciju.

 

– Dobio sam informaciju i pismo od budućih vlasnika da će do kraja prvog kvartala naredne godine zatvoriti celu transakciju, preuzeti tu zgradu i očekuju da će od nje napraviti još jedan velelepni objekat kojim će Beograd moći da se ponosi – rekao je Mali Tanjugu i dodao da je to još jedna lepa vest za Beograđane.

On je precizirao da će ta zgrada ubuduće biti jedan multifunkcionalni centar za manifestacije, izložbe i kulturne događaje.

– Biće nešto što će kreirati život u tom delu grada i zajedno sa „Radison blu” hotelom, Beogradom na vodi i zgradom starog saveznog MUP-a, na čijem mestu će nići velelepni objekat, za nekoliko godina taj deo grada će potpuno drugačije izgledati – naveo je gradonačelnik.

„Soravija grupa” je pre nekoliko godina u Beogradu izgradila hotel „Radison blu”.

Mali je podsetio da je pre nekoliko dana prodata i zgrada Beobanke i dodao da očekuje da naredne godine počnu radovi i na tom objektu.

– Polako rešavamo probleme, poput izgradnje hotela „Hilton”, koji decenijama nije mogao da se napravi, Ikee, Beograda na vodi, sada Beobanke, BIGZ-a. Sređujemo zapuštene i ružne zgrade, pronalazimo vlasnike i investitore, menjamo Beograd – istakao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da očekuje da će biti nađeno rešenje za zgradu bivšeg hotela Jugoslavija.

– Nadam se da će tu biti sve u redu i da ćemo tokom naredne godine i za to imati rešenje, kako bismo pokrenuli investicije na svakoj od lokacija koje su godinama i decenijama bile zapuštene –zaključio je Mali.loading...