REŠENO?! On će biti KANDIDAT OPOZICIJE za gradonačelnika Beograda?

Bivši diplomata Vladeta Janković biće prvi na listi ujedinjene opozicije za beogradske izbore - koalicije SSP, Narodne stranke, Demokratske stranke, PSG pridruženih pokreta - saznaje Nova.rs.

stari dvor
wikipedia/Nikola Smolenski/Violeta Antonijevic.

To je, kako nezvanično saznaje Nova.rs, dogovor koji proističe iz sinoćnjeg sastanka predstavnika ove koalicije, koji je trajao od 19 sati u Beogradu. Ova odluka donesena je jednoglasno.

Sastanak je, uprkos tenzijama koje su minulih dana bile prisutne oko ove koalicije, kako je reklo više izvora, prošao u pozitivnom tonu i konstruktivnom razgovoru. Ipak, ostaje da Janković u narednim danima ponovo razgovara sa liderima koalicije i prihvati ovu kandidaturu.

Bivši ambasador u Velikoj Britaniji Vladeta Janković rekao je u intervjuu za list “Nova” da bi prihvatio da bude kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda, ukoliko mu to bude ponuđeno.

Njegovo ime se nedavno spominjalo i kao predlog za predsedničkog kandidata.

Ideju o tome da bude kandidat opozicije za predsednika Srbije Vladeta Janković glatko je odbio. Međutim, kad je reč o trci za gradonačelnika Beograda, Janković za novine Nova kaže da bi tu ulogu prihvatio. Ukoliko mu bude ponuđena.

“Ako bi mi ponudili morao bih prvo da preduzmem tri stvari. Da se konsultujem sa porodicom, sa prijateljima kojima verujem i da obavim detaljni lekarski pregled kako bih bio siguran da mi zdravstveno stanje to dozvoljava. Ako sve to bude u redu, onda bih ovakav poziv opozicije prihvatio. S tim što bi morala da se oformi ekipa poštenih i stručnih ljudi, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost”, kaže Janković za list Nova.

Smatra da će posao gradonačelnika Beograda koji bude došao nakon SNS, ko god to bude bio, biti jako težak.

“Tu se verovatno nagomilalao sve i svašta. Kod naprednjaka je uvek tako. Niko zaista ne zna u kakvom su stanju recimo finansije”, navodi Janković.

Na pitanje koji bi bili prvi potezi koje bi na ovoj funkciji povukao, Janković kaže:

“To je sad sve samo nagađanje i pričanje unapred, jer uopšte ne znam da li će mi tako nešto biti ponuđeno, ali mislim da bi morala da se zaustavi divlja gradnja, trebalo bi naplatiti dugove od onih koji ne plaćaju porez i vratio bih Železničku stanicu na staro mesto, gde i pripada”.

Podsećamo, Janković će biti prvi na listi ujedinjene opozicije za beogradske izbore – koalicije SSP, Narodne stranke, Demokratske stranke, PSG i pridruženih pokreta – objavila je sinoć Nova.rs.

I ON SAM POTVRDIO! Ovo će biti KANDIDAT SNS za gradonačelnika Beograda