RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Stiže oluja, a pazite se i grada, naročito u OVA DVA DELA SRBIJE

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na nepogode, grad, olujni vetar i olujne pljuskove.

Grom Nevreme Kiša
Pixabay.com

Kako navodi RHMZ, nevreme će se razviti danas posle podne, uveče i noćas, a u sredu će se intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji.

Kiša već pada na području Vojvodine, a RHMZ navodi da su mogući i pljuskovi.

Najniža temperatura kretaće se od 15 do 24, a najviša od 30 do 35 stepeni Celzijusa. Duvaće slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata imati i udare olujne jačine.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo, u prvom delu dana sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne, uveče i u toku noći mogući su pljuskovi i grmljavina. Najniža temperatura biće oko 24, a najviša oko 32 stepena.

Očekuje se da sreda bude najnestabilniji dan sa učestalom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, ali i sa uslovima za lokalne nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Od četvrtka do kraja perioda promenljivo – smenjivaće se sunčani periodi i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći u centralnim i južnim delovima Srbije. Temperatura oko i malo iznad proseka za prvu polovinu avgusta.

Za danas je RHMZ uključio narandžasti meteoalarm za područje Vojvodine, Beograda i Zapadne Srbije, što znači da je vreme u tim predelima opasno, odnosno, može prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Za ostatak Srbije je uključen žuti meteoalarm.