RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Stižu nam obilne padavine!

rhmz
Rhmz

Naoblačenje koje je tokom jutra i prepodneva zahvatilo severozapadne i zapadne predele Srbije, sredinom dana, posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve i doneće kišu, pljuskove sa grmljavinom, pad temperature i umeren do jak severozapadni vetar. RHMZ zato je izdao i ovo upozorenje!

 

– Danas (06.08.) uveče, tokom noći i sutra (07.08.) ujutru očekuju se obilne padavine, uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom – stoji u saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

RHMZ upozorava da se za 12 sati očekuje i do 30 milimetara kiše, a lokalno i više. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

Minimalna temperatura od 16 do 22°C, maksimalna dnevna od 24°C u severozapadnim do 34°C u istočnim i jugoistočnim predelima Srbije, krajem dana i tokom večeri u padu.

Zbog ovakvih vremenskih uslova potreban je dodatan oprez u saobraćaju, a kod jednog dela stanovništva moguće su meteoropatske reakcije u vidu bolova u mišićima, razdražlјivosti i glavobolјe.loading...