RHMZ NAJAVIO ZVANIČNO: Da li nam PRVI SNEG stiže i u niže predele?

Danas oblačno, a za vikend burno.

sneg
pixabay.com

Prema prognozi RHMZ, danas će u Srbiji biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a više padavina se očekuje u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima kratkotrajno i jak, istočni i jugoistočni, preneo je Tanjug.

Najniža temperatura biće od 0 stepeni na severu Vojvodine do 7 stepeni na jugoistoku Srbije, a najviša od 5 stepeni na severu do 13 stepeni na jugoistoku zemlje.

U Beogradu će danas biti vetrovito sa kišom, vetar slab, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 3 stepena, a najviša oko 7 stepeni.

Narednih dana burno, ili kako je bio slikovit marko Čubrilo – u kratkom periodu će se „promeniti gotovo sva godišnja doba“.

U petak i subotu će, prema prognozi, biti toplije uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar, naročito u košavskom području i na planinama, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine.

U petak umereno do potpuno oblačno, tek ponegde sa kišom, s najvišom dnevnom temperaturom od 10 do 15 °C, dok će u subotu u nekim krajevima ići i do 18 stepeni.

U nedelju se očekuje zahlađenje, a uveče i tokom noći, u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije se očekuje prelazak kiše u sneg.

Biće oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Tokom dana jače zahlađenje uz skretanje vetra na umeren i jak severozapadni. Uveče i tokom noći u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije se očekuje prelazak kiše u sneg.

U ponedeljak hladno, na severu suvo, u ostalim krajevima sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. U utorak i sredu pre podne podne suvo, u sredu posle podne na jugozapadu nove mešovite padavine koje će se do kraja perioda proširiti i na ostale krajeve.