RHMZ OPET UPOZORAVA: Od noćas velike kiše

Poplava
Beta

Danas po podne i tokom noći na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije očekuje se da će u roku od 12 sati pasti oko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru.

 

Kako se navodi u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda sutra će u većini krajeva količina padavina biti od 20 do 30 mm za 24 sata, a na zapadu jugozapadu lokalno i više.

Inače, za razliku od naših prognoza ruska  predviđa da će u Srbiji pasti od 80 do 100 litara padavina u periodu od 10. do 11. marta.  Naši meteorolozi ipak ističu da ne treba paničiti.

Proteklih nekoliko dana zbog obilnih padavina i bujičnih tokova poplavljena je zapadna Srbija.U tri grada i 13 opština u kojima je zbog obilnih padavina i izlivanja vodotokova proglašena vanredna situacija evakuisano je 170 osoba, a u Srbiji je poplavljeno 710 domaćinstava, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vanredna situacija proglašena je u Čačku, Novom Pazaru i Kraljevu, Arilju, Lučanima, Topoli, Požegi, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Raškoj, Ljigu, Rači, Trsteniku, kao i na delu teritorija opština Kosjerić, Prijepolje i Nova Varoš.