RHMZ UPOZORAVA: Danas i sutra čekaju nas OBILNE PADAVINE, vodostaji u porastu

Kišobran
Beta

U Srbiji se danas i sutra može očekivati 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod, a prenoe agencije.

 

Na sajtu RHMZ-a je objavljeno meteorološko upozorenje, prema kojem se u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji i u Banatu, a u ponedeljak u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji očekuju obilne padavine sa ukupnom količinom od 20 do 40 l/m2, a u jugozapadnoj i južnoj Srbiji ponegde i više.

Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji će 07./08. marta prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca granicu vanredne odbrane od poplava, upozorava RHMZ.

Turističke agencije BESNE, ukinut im parking kod Buvljaka! Evo odakle će ubuduće polaziti!

Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

Na Drini, Limu, Jadru, Kolubari sa pritokama, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će od 07. do 09. marta biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa, navodi se u hidrološkom upozorenju.