RHMZ UPOZORAVA na PLJUSKOVE i OLUJNI VETAR tokom večeri, a šta je sa narednih 7 dana?

Pas
Beta

Posle podne, uveče i noćas lokalno se očekuju nepogode s jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom, upozoravaju iz RHMZ.

 

Kako navode, nepogoda će biti prvo na zapadu i jugozapadu,a potom i u centralnim, južnim i istočnim predelima zemlje.

Prema prognozi, očekuju se padavine koje bi mogle da budu i preko 20 milimetara za tri sata. Na snazi je i naranžasto upozorenje RHMZ-a.

“Narandžasto upozorenje izdajemo u situacijama kada se očekuje kratkotrajno nevreme sa obilnijim padavinama, pojačanim udarima vetra i mogućim gradom”, kažu u Zavodu.

Sutra se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno, malo svežije vreme, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

Samo na severozapadu biće pretežno sunčano vreme. Duvaće slab i umeren, na istoku povremeno jak, severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 15 do 19 stepeni, na istoku do 22 stepena.

Najviša temperatura biće od 26 do 30 stepeni.

U Beogradu se očekuje promenljivo oblačno vreme,s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom ujutru i pre podne.

Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura biće 19, a najviša oko 28 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana (do 9. avgusta) očekuje se pretežno sunčano i toplo vreme.

Od petka će najviša temperatura u većini mesta biti od 33 stepena do 36 stepeni, navode iz RHMZ.

Gradski štab za vanredne situacije zasedao u NS

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Sadu održao je sednicu na kojoj su dogovorene preventivne mere zbog najavljene mogućnosti obilnih padavina.

Usvojen je zaključak da organizacije, uprave i preduzeća koja su u sastavu Gradskog štaba preduzmu neophodne preventivne mere iz svojih nadležnosti i obezbede maksimalnu pripravnost, mobilnost i operativnost raspoloživih kapaciteta, te da imaju koordiniranu akciju putem Uprave za vanredne situacije MUP-a Srbije u naredna 24 sata.

Uvažavajući upozorenje Uprave za vanredne situacije MUP-a Srbije, Gradski štab za vanredne situacije dogovorio je preventivne mere zbog najavljene mogućnosti obilnih padavina, preko 20 milimetara za tri sata, i pojave grmljavine, grada i olujnog vetra, popodne i tokom noći u ponedeljak, 1. avgusta, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

“Gradski štab podseća građane na to da ukoliko budu pogođeni potencijalnim posledicama najavljenih padavina mogu da se obrate Upravi za vanredne situacije putem telefona na broj 1985, kao i Komunalnoj inspekciji na broj 4872 – 404 kao i Komunalnoj policiji Grada Novog Sada na broj 4872 – 544”, navodi se u saopštenju sa sednice kojom je predsedavao gradonačelnik Miloš Vučević.loading...