RHMZ UPOZORAVA: Večeras VELIKA OLUJA, moguće POPLAVE

vreme
Dnevno.rs/Petar Marković

Od ponedeljka do srede očekuju se veće količine padavina, a između ponedeljka i utorka i utorka i srede i veoma obilne.

 

U Srbiji danas umereno do potpuno oblačno sa kišom i pljuskovima. Na severu i zapadu biće osetno svežije, a na jugu i jugoistoku i dalje veoma toplo za ovo doba godine. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca, na jugu i jugoistoku povremeno i jak, južni i jugozaapdni.

Minimalna temperatura od 8 do 14°C, maksimalna dnevna od 12°C na zapadu i severozapadu do 22°C na jugoistoku Srbije. U toku večeri i noći u južnim, jugoistočnim i istočnim predelima Srbije očekuju se veoma obilne padavine.

U Srbiji sutra oblačno i još svežije sa kišom, na jugu sa pljuskovima i grmljavinom. U toku jutra u jugozapadnim, centralnim, južnim, jugoistočnim i istočnim predelima Srbije očekuju se veoma obilne količine padavina, dok će na planinama iznad 1500 metara nadmorske visine padati sneg. U severnoj polovini Srbije vetar će biti slab do umeren, severnih pravaca, a u južnoj polovini duvaće slab do umeren vetar južnih pravaca.

Minimalna temperatura od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 8°C na severozapadu do 16°C na jugu Srbije. U toku večeri i noći očekuju se nove veće količine kiše, naročito u južnim i centralnim predelima, dok će u brdsko-planinskim predelima padati sneg.

U sredu oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Na jugu i jugoistoku Srbije očekuju se i obilniji pljuskovi, a veće količine padavina u većem delu Srbije očekuju se tokom jutra. Maksimalna temperatura biće od 6 do 12°C, na jugoistoku do 14°C.

Posle podne u severozaapdnim, a krajem dana i tokom večeri i u ostalim predelima prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U četvrtak sa zapada novo naoblačenje sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. U petak nakon hladnog i u većini predela i maglovitog jutra, tokom dana promenljivo oblačno i prohladno. Krajem dana naoblačenje sa kišom. Maksimalna temperatura kretaće se tokom četvrtka i petka uglavnom od 6 do 12°C.loading...