U Srbiji danas oblačno i veoma hladno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima.

 

Obilnije padavine očekuju se tokom jutra i prepodneva, dok će potom intenzitet padavina biti u slabljenju, a na severu se očekujhu i suvi periodi. Očekuje se da padne od 20 do 30 mm kiše, a u predelima sa snegom od 10 do 20 cm snega, na višim planinama i više.

Duvaće umeren do jak zapadni i severozapadni vetar, povremeno i sa olujnim udarima, krajem dana i uveče u slabljenju i skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura od 1 do 5°C, maksimalna dnevna od 5 do 10°C.

Zbog trenutnih meteoroloških uslova RHMZ je izdao upozorenje na jutarnji mraz zaključno sa 21. aprilom, kao i Hidrološko upozorenje

– Na Limu, Jadru, Kolubari sa pritokama, gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, Mlavi, Peku, Timoku i Neri vodostaji će tokom 19. i 20. aprila biti u umerenom i većem porastu sa približavanjem upozoravajućim nivoima. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su manja lokalna izlivanja – navodi se u upozorenju.

U Beogradu danas oblačno i veoma hladno sa kišom, a biće uslova i za susnežicu i sneg. U toku jutra biće i obilnijih padavina, dok se tokom dana očekuje slabljenje intenziteta padavina, pa će posle podne biti i dužih suvih perioda. Duvaće umeren do jak zapadni i severozapadni vetar, krajem dana i tokom večeri u slabljenju i skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura 2°C, maksimalna dnevna 5°C.

U najvećem delu Srbije na snazi je žuti meteoalarm.