RHMZ UPOZORENJE: Spremite se, danas hladno i kišovito, ali NAJGORE STIŽE VEČERAS

RHMZ
RHMZ

Tokom pre podneva zadržaće se oblačno vreme, u većem delu zemlјe sa kišom slabog intenziteta, na jugu i jugoistoku i sa umerenom i jakom kišom, a mogući su i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

 

U Srbiji danas oblačno i još svežije sa kišom, na jugu sa pljuskovima i grmljavinom. U toku jutra u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i istočnim predelima Srbije očekuju se veoma obilne količine padavina. U severnoj polovini Srbije vetar će biti slab do umeren, severnih pravaca, a u južnoj polovini duvaće slab do umeren vetar južnih pravaca.

Minimalna temperatura od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 8°C na severozapadu do 16°C na jugu Srbije. 

U Beogradu danas oblačno i sveže sa kišom. Veća količina padavina očekuje se tokom jutra, a potom ponovo tokom večeri i noći. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura 8°C, maksimalna dnevna 11°C.

U istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji na snazi je žuti meteoalarm. Tim povodom RHMZ je izdao upozorenje na obilne padavine.

– Danas u južnim i jugoistočnim krajevima očekuje se još oko 30 mm kiše. Noću između utorka i srede i u sredu pre podne ponovo pojačanje padavina, naročito u južnim i jugoistočnim delovima gde se očekuje lokalno još oko 30 mm. U višim planinskim predelima od srede susnežica i sneg uz stvaranje snežnog pokrivača – navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Hidrometeorološki zavod izdao je i hidrološko upozorenje.

Na gornjem toku Južne Morave sa pritokama (Jablanica, Veternica, Pusta, Toplica i Vlasina), na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama (Bjelica, Moravica, Rzav, Skrapež i Đetinja), na Ibru, kao i na Belom i Crnom Timoku vodostaji će od 08. do 11. novembra biti u umerenom i većem porastu sa prevazilaženjem granica redovne odbrane od poplava.

Na Limu, Rasini, Crnici i Resavi vodostaji će od 08. do 11. novembra biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem granica redovne odbrane od poplava. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.loading...