RIZICI I DALJE POSTOJE! Tiodorović otkrio koje su to JEDINE TRI MERE koje traži od građana

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji su koronavirusom zaražene još 84 osobe, a od posledica zaraze preminula je jedna osoba.

Printscreen RTS

U poslednja 24 časa testirano je 8.285 ljudi, pa je ukupan broj testiranih od početka epidemije više od milion.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da, s obzirom na ponašanje stanovništva, i dalje postoje rizici da ćemo imati stalnu fluktuaciju broja zaraženih.

“To će potrajati. Ne možemo očekivati u narednom periodu da će biti velikog smanjenja, pogotovo ako pogledamo šta se dešava na splavovima, šta se dešava u restoranima i kafićima uveče”, objašnjava doktor Tiodorović.

Kaže da se stručni deo Kriznog štaba zalagao da se ljudima koji se vraćaju sa letovanja što više skrene pažnja da moraju da misle na sebe, a samim tim i na druge.

“Imamo na raspolaganju samo tri mere koje stalno pominjemo – maska, fizička distanca i dezinfekcija”, navodi Tiodorović.

Ministar Zlatibor Lončar ukazuje da povećan broj pregleda u kovid ambulantama konkretno govori da nije vreme za opuštanje i da bi to trebali svi da shvate.

Predstojeću školsku godinu Univerzitet u Beogradu radiće po kombinovanom modelu nastave, koji će se prilagođavati specifičnostima svakog fakulteta ali i epidemijskoj situaciji, odlučeno je na sednici Senata.loading...