“RODILA SAM BEBU TEŠKU 300 GRAMA”: Davali su joj 5 odsto šanse da preživi, pogledajte kako izgleda danas (VIDEO)

Beba Zoe
Printscreen

Trudnoća je uzbudljiv, divan ali i stresan period u životu svake žene, naročito kada se pod znak pitanja dovodi zdravlje i majke i deteta.

 

Tami ima lupus. Zbog te dijagnoze već je jednom pobacila i, kad je ponovo zatrudnela, bilo je lako shvatiti zašto je zabrinuta za zdravlje nerođene bebe.

Na ultrazvuku urađenom u 15. nedelji trudnoće doktori su ustanovili da Tamina beba ne raste dovoljno brzo. U tom trenutku ona je morala da donese tešku odluku: ili da odmah rodi dete ili da čeka do 27. nedelje trudnoće i da se porodi onda. Dete bi u prvom slučaju bilo mrtvorođeno, a druga opcija davala je bebi 5 odsto šanse da preživi. Logično, Tami je rešila da čeka.

 

Svakog dana naredna tri meseca, Tami je išla na kontrole.

Sećam se kako sam sedela u kolima ispred klinike. Pa udahnem duboko i pripremim se za to da danas možda neću čuti otkucaje srca svog deteta – rekla je ova majka.

Ipak, otkucaji su se čuli. U 27. sedmici trudnoće Tami se porodila. Majka i mala Zoe bile su dobro, iako je Zoe rođena sa samo 300 grama. Doktori nisu bili optimistični zbog njenog prilično krhkog razvoja.

Međutim, 12 godina kasnije, Tami i Zoe uključile su se u program kod čuvene Opre Vinfri.

Pogledajte kako Zoe izgleda danas.