Roditelji, budite OPREZNI: Preko pametnih telefona i ‘baby monitor’ uređaja mogu da vam špijuniraju decu

Baby monitor
Youtube/screenshot

Roditeljima trogodišnjaka u Vašingtonu dogodila se zastrašujuća stvar. Dečak se požalio da priča sa strancem preko uređaja za praćenje deteta.

 

Roditelji smatraju da baby monitori čine bebin život lakšim. Ali, trebalo bi da budu svesni i opasnosti koju tehnologija donosi sa sobom.

Roditeljima trogodišnjaka u Vašingtonu dogodila se zastrašujuća stvar. Naime, dečak se požalio svojim roditeljima da priča sa strancem preko uređaja za praćenje. Njegovi roditelji, Džej i Sara bili su zbunjeni. Zbunjenost je ubrzo prešla u užas. Shvatili su da je stranac špijunirao njihovo dete kroz monitor.

Naime, kada je ušla u sinovljevu sobu, Sara je čula glas koji je rekao: ”Probudi se dečače, tata te traži”. Kasnije je taj isti glas iz ”baby monitora” začuo i Džej. Glas je rekao: ”Neko dolazi”, a u sobu je ušla Sara.

Roditelji su ostali prestravljeni kada su shvatili da je neko promatrao svaki njihov korak. Uznemirenost je prerasla u uplašenost kada su primetili da se kamra na baby monitoru pomera kada neko napravi pokret. Odmah su kontaktirali proizvođača monitora, Foscam, koji ih je obavestio da je više nego verovatno da je neko hakovao njihov monitor i to koristeći aplikaciju za pametni telefon ili računar.

Roditelji koji su podelili ovaj zastrašujući doživljaj želeli su da ostanu anonimni. Ali, žele da upozore druge roditelje na ove opasnosti. CBS News je potvrdio, da s obzirom na činjenicu da monitori dolaze opremljeni s internetom kao i na povezivanja sa pametnim telefonima, ova vrsta kriminala se događa sve više i češće.