U poslednje vreme su se pojavile čudne glasine o raznim stvarima koje su pronađene u čokoladnim jajima. Ovo su samo neke od njih.

Čuvena Kinder jaja godinama su izuzetno popularna poslastica među decom, ali i među odraslima. Svi jedva čekamo da pojedemo čokoladu, kako bismo došli do žute kapsule u kojoj se krije igračkica. Ali, upravo je ta igračka razlog zašto je Amerikancima zabranjeno uživanje u ovoj poslastici.

Naime, u Americi je zabranjen uvoz i prodaja Kinder jaja, jer u sebi sadrže nejestivi deo (žuta kapsula), te ih zato smatraju opasnim po decu.

Neverovatno je kako kazna za pokušaj nelegalnog unošenja Kinder jaja u Ameriku, iznosi 2.500 dolara- po jajetu. Hafington post piše da je američka carina 2011. zaplenila više od 60.000 ovih poslastica.

U februaru je dečak iz Engleske pronašao u plastičnoj kapsuli čokoladnog jajeta 6 tableta, a pre nedelju dana majka dvogodišnje devojčice pronašla je u čokoladnom delu Kinder jajeta iglu.

Nemam ideju kako je igla završila u Kinder jajetu. Moja osnovna briga je sigurnost mog deteta. Ovom prilikom želim da upozorim i ostale roditelje da provare sve vrste čokoladnih (uskršnjih) jaja. Možda nikada neću saznat kako se igla našla u Kinder jajetu, ali do kraja života ću proveravati ovakve slatkiše– rekla je zabrinuta majka.