RODITELJI MATURANTA SPREMAJU TUŽBU: “Označili su dete da bi se razračunavali sa političkim protivnikom”

Roditelji jednog maturanta koji je učestvovao u protestima ispred Ministarstva prosvete najavili su danas da će podneti tužbu protiv novinarke i urednice Televizije Pink Ksenije Vučić, zbog toga što je, kako smatraju, neistinito informisala javnost da je njihov sin palio fotografiju ministra Mladena Šarčevića. 

printscreen/youtube.com/Al Jazeera Balkans

U pismu medijima, Sanja i Mlađan Đorđević su naveli da je njihov sin protestovao protiv “teškog nemara koji je u potpunosti doveo u pitanje višemesečno spremanje za najvažniji test u dosadašnjem životu čitave generacije”, nakon čega su brojne televizije i tabloidi počeli da izveštavaju o njemu, optužujući ga za političko delovanje.

– Pred nama roditeljima su pravne mogućnosti. Možemo da podnesemo tužbe protiv svih režimskih medija koji su nam označili sina kao pripadnika političke opcije koja je suprotna režimu ili huligana i tako ga stavili u vrlo nezavidnu situaciju. A kada tužite tabloide i režimske medije u Srbiji, zna se koga tužite. Tužite jednog čoveka, jednu porodicu i pripadajuće kumove i bratiju. Zbog toga ćemo tužiti jednog predstavnika. Kseniju Vučić – naveli su oni.

Roditelji tog učenika su naveli da će tužiti tu novinarku jer je “otišla korak dalje” i navela da je njihov sin palio fotografiju ministra Šarčevića, za šta oni tvrde da nije istina.

Oni su ocenili da se izveštavanje o njihovim sinu dogodilo protivno međunarodnim konvencijama o zaštiti maloletnika, ali i protivno medijskim zakonima, novinarskoj etici i svakom moralu.

– Označili su dete od 15 godina da bi se razračunavali sa političkim protivnikom, koga jedino nisu još pominjali u kontekstu vremenske prognoze. Mi smo naše dete vaspitali na način da ne trpi nepravdu, da nije lepo lagati, da je važno da poštuje starije, da uči, da se radom i poštenjem dolazi do uspeha. Da ima poverenja u sistem i državu, da veruje da će jednog dana moći da bude šta god poželi ukoliko svim srcem stremi ka tome. Tako je i postao vukovac i bio predložen za đaka generacije u svojoj školi – dodali su oni.loading...