RODITELJI SU OČAJNI: Obdukcija pokazala od čega je preminuo SIN SLAVNOG ODBOJKAŠA na Braču

Bol na Braču
Wikipedia

Majka trinaestogodišnjeg dečaka, stradalog na Braču, dobila nalaz obdukcije. Njegov otac, argentinski odbojkaš Markos Milinković, krenuo u Hrvatsku.

 

Moj Luka je, tvrde lekari, imao izliv krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svest i potonuo. On se rodio na ostrvu, plivao je od druge godine – u Dunavu, u okeanu, moru… Aktivni je sportista, stalno je vreme provodio na košu, biciklu. Svakog meseca je imao redovne preglede. Zašto on? Ne mogu da verujem da mog deteta više nema!

Ovako za “Novosti” priča Jelena, majka Luke Milinkovića (13), koji je stradao u subotu na hrvatskom ostrvu Brač. Dečak, čiji je otac inače čuveni argentinski odbojkaš Markos Milinković, sa porodicom je otišao na letovanje u Hrvatsku. Prvog dana, nakon što je sa drugarima vozio kajak, otišao je da roni. Ubrzo je jedan od turista primetio telo kako pluta. Luku su izvukli iz mora, ali dečaku nije bilo spasa.

Mi smo bili na dečjoj plaži. Sedeli smo, gledali u malu decu. Luka je sa drugovima iz razreda otišao na kajak. Javio mi se, kao i uvek. Inače, sam ide u školu, sam ide na Štrand – priča Jelena, kroz suze, neutešna, poražena.

Lukina majka pokušava da nađe reči. Njen prvenac se bavio sportom čitavog života, poput svog oca, odbojkaša Markosa Milinkovića. Jak, energičan, pun života, takav je bio Luka, koji je trenirao odbojku u OK “Vojvodina”. Njegovi najbliži, prijatelji i rodbina, svi su došli u Hrvatsku, kaže Jelena.

To je mirno more, uvala. Sad moramo da čekamo zbog procedure iz ambasade. Ne idem kući bez njega, bez mog deteta – očajna je Jelena.

Lukin otac Markos živi u Argentini, gde mu je i javljeno za tragediju, pa je odmah krenuo u Hrvatsku. Vest o nesreći poput bombe je odjeknula i šokirala sve koji su poznavali mladog sportistu. U njegovom klubu i Osnovnoj školi “Vasa Stajić”, koju je pohađao, još ne mogu da poveruju da je Luka, izuzetno spretan, visok i jak, kako ga opisuju, preminuo.