Roditelji, važno obaveštenje! Ako od ponedeljka VODITE DETE U VRTIĆ biće vam potrebne DVE POTVRDE

Beogradski vrtići potpuno spremni dočekuju decu u ponedeljak, kada ponovo u predškolske ustanove kreće oko 13.500 mališana, navodi za RTS gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. Ističe da se primaju deca sa potvrdom pedijatra da su zdrava i potvrdom roditelja od poslodavca da moraju da se vrate na posao.

vrtic
pixabay.com

Slavko Gak je gostujući u Jutarnjem dnevniku naveo da je za povratak deteta u vrtić neophodna potvrda izabranog pedijatra da je zdravo.

“Najvažnija potvrda koju roditelji treba da imaju da bi dete bilo primljeno u ponedeljak u vrtić jeste potvrda izabranog pedijatra da je dete zdravo. To nije ništa novo. Svaki put kad dete odsustvuje duže od pet dana iz predškolske ustanove, roditelj je dužan da donese tu potvrdu. Apelujem na sve roditelje da pribave tu potvrdu jer zaista bez te potvrde ne možemo da primimo decu”, objašnjava Gak.

Dodaje da je potrebna i potvrda da je roditelj angažovan i da mora da obavlja posao u sedištu svoje firme.

“Moj stav je da budemo fleksibilni kad je ova potvrda u pitanju. Ukoliko se neko od roditelja prijavio, a nije mogao da pribavi potvrdu baš za ponedeljak, naravno da ćemo to dete primiti i da ćemo insistirati da u toku dana ili najkasnije u utorak roditelj tu potvrdu dostavi”, objašnjava Gak.

Navodi da se grupe u vrtićima neće spajati i da se iz tog razloga otvaraju svi objekte kako bi grupe bile što manje.

Gak je istakao da je Sekretrijat za obrazovanje i dečju zaštitu nabavio maske, rukavice, dezobarijere, beskontaktne toplomera, natrijum- hipohlorit za dezinfekciju površina, alkohol.

Podsetio da su vrtići dezinfikovani i da su sva dvorišta tretirana protiv krpelja, te da su svi uslovi da se u datim okolnostima otvore vrtići ostvareni, uz neophodno odgovorno ponašanje svih.