“RODNO FLUIDNA PORODICA”: Otac želi da postane ŽENA, majka je PANSEKSUALKA, a dete odgajaju kao “ONO” (VIDEO)

rodno fluidna porodica
Printscreen

Kažu za sebe da su sasvim obična porodica, odnosno "baš ono što žele da budu" .

 

Njihovo dete četvorogodišnji Star je rođen kao dečak, ali ga oni odgajaju kao “osobu” i ne žele da mu nameću da bude dečak,  piše britanski Dejli Mejl.

Star zove Luiz (31) svojom majkom, iako je ona zapravo biološki njegov otac. Luiz uzima hormonske tretmane jer prolazi kroz proces promene pola kako bi postao žena.

Luiz kaže da se osećala kao devojčica kada je imala osam godina. Kao žena je počela da živi godinu dana pre rođenja Star.

Niki (30) je Starova biološka majka i rođena je kao žena. Međutim ona je panseksualka, što znači da se nekada oblači kao žena, a nekada kao muškarac.

Roditelji žele da Star bude slobodan da radi šta želi, da nosi šminku, maže nokte, nosi odeću za devojčice ili dečake i igra se igračkama kojim želi.

U septembru kada Star krene u školu nosiće mušku uniformu, ali sa roze prslukom i čarapama.

– Ne želimo da naše dete bude ograničeno bilo čime. Mi smo obična porodica u kojoj je svako ono što želi da bude. Nikada ne govorimo Nikiju da je dečak, već mu kažemo da može da bude šta god želi. Ne kupujemo mu igračke i odeću određene polom, već mu damo da sam izabere šta će nositi. Roze je jedna od njegovih omiljenih boja – kaže Niki.

Ona je rekla da takav pristup Staru daje samopouzdanje, koje ni ona ni Luiz nisu imali kada su odrastali.

Prema njenim rečima, Star podjednako voli da se igra i lutkama i automobilčićima.

– Objasnili smo mu da svako može da se igra sa lutkama i da je to dobra vežba za njega kada odraste i bude tata. On je rekao: “Možda neću biti tata – možda ću biti mama” – rekla je Niki.