ROMANTIČNO VENČANJE U PARKU: Engleskinja se udala za drvo, a evo kako se desila ljubav (VIDEO)

Britanka Kejt Kaningam (34), inače majka dvoje dece, stupila je u brak, ni manje ni više, nego sa jednim drvetom, pa će zbog toga promeniti i svoje prezime.

printscreen/youtube.com/Liverpool TV

Njena porodica i prijatelji prisustvovali su ceremoniji “sklapanja braka” između Kejt i drveta, u parku u Merzisajdu, na severozapadu Engleske. Kejt se na to odlučila sa ciljem da podigne svest u zajednici o neophodnosti borbe protiv najavljene izgradnje nove obilaznice.

Ekološka aktivistkinja iz Melinga rekla je za Liverpul eho da planira da promeni prezime i da će se sada zvati Kejt Rouz Elder.

– Moj dečko podržava moju odluku, čak mi je pomogao da pripremim sve za ceremoniju venčanja – rekla je Kejt dan pre velikog događaja.

– Mom starijem sinu je u početku bio neprijatno kada sam mu rekla da ću to uraditi, ali je ipak odlučio da dođe na ceremoniju. Mnogo mu je značilo što je prisutan – dodala je Kejt.

O danu venčanja, pre koga je organizovala i devojačko veče, mlada ima samo lepe reči.

– I moj otac mi je pružao veliku podršku. Kombijem je pomagao da se organizuje sve za veliki dan. U početku je to bila samo ideja, ali došao je dan kada sam je i ostvarila, bio je to lep dan, divan dan za našu zajednicu – ispričala je Kejt.

Inače, stanovnici sela Melinga i oklonih mesta u Merzisajdu učestvuju u kampanji za borbu protiv izgradnje nove obilaznice dužine tri kilometra kroz dolinu Rimrouz. Obilaznica se gradi kako bi se rasteretio saobraćaj u luci Liverpul.

– Moja mama je umrla od napada astme, a i ja patim od bolesti pluća. Plan da se priroda preplavi buldožerima i da se napravi put nema smisla i predstavlja napad na naše zdravlje. U našem kraju zagađenost prirode je već na visokom nivou. Treba tražiti rešenje za to stanje, a ne raditi na njegovom pogoršanju – zaključila je Kejt.