RUKE IM SE OSUŠILE! Porodicu koja godinama uzgaja kajsije, sačekao stravičan prizor u voćnjaku (VIDEO)

Porodici Petković, koja ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo u Bukovcu kod Novog Sada, za sada nepoznati počinioci, preko noći su posekli ceo voćnjak sa 280 stabala kajsije.

kajsije
Pixabay.com

Tri godine Nemanja je sa svojom porodicom podizao voćnjak, a danas umesto plodova, osušena stabla kajsije na zemlji.

Majka se vraćala kući sa posla i zatekla je prizor koji nije očekivala, stvarno nešto neverovatno da sadnice uopšte nisu bile vidljive. Zvala je brata da je pokupi, došli su zajedno i videli da je sve posečeno“, kaže Nemanja Petković iz Bukovca.

Voćke su profesionalno jedna po jedna odsečene sa makazama za rezidbu , pa obližnje komšije tokom noći nisu čule, ni videle ništa neobično.

Šteta. Početna investicija samo 1.000–2.000 evra. Trud, sve to. Kako da kažem. Budući prinosi koji su mogli biti. Ne mogu jednostavno da procenim“, navodi Nemanja.

Porodica ne može da pretpostavi ko je posekao voćke i šta je motiv.

Nikome se ne zameramo. Nikakve dugove. Samo smo ulagali u ovo, podizali kredite za mehanizaciju, za sadnice. Naša je zemlja“, navodi Nemanja.

Voćnjak nije bio osiguran, tako da Petkovići moraju da krenu ispočetka.

Policija je obavila uviđaj a u razgovoru za RTS kažu da zajedno sa nadležnim tužilaštvom rade na rasvetljavanju slučaja.

Nemanja je upisao master na Poljoprivrednom fakultetu iz voćarstva, ali kaže da ga je ovaj čin demoralisao.

Ne znam šta da kažem. Neko vreme se neću baviti sigurno. Nemam srca više za to“, rekao je Nemanja.

Srca nisu imali ni počinioci, posečena stabla niko više ne može da podigne, ali se Petkovići nadaju da će pravdu dobiti angažovanjem policije i pravosuđa.loading...