Rus naljutio komšiju u Beogradu: Zbog nesmotrenog poteza palo prevaspitavanje (VIDEO)

Na društvenoj mreži Instagram osvanuo je snimak sa video kamere jedne beogradske zgrade, gde je jedan Rus prilično razljutio svog komšiju.

Hodnik
Dnevno.rs

Naime, stanara jedne zgrade u Beogradu iznervirao je potez komšije koji je navodno Rus, a koji je, kako kaže stanar, očistio blatnjave točkove dečijih kolica u zgradi, umesto ispred zgrade kako svi to rade.

Kako bi ga naučio lepo ponašanju, Srbin je Rusu doneo metlu i đubrovnik i zamolio ga da za sobom počisti nered koji je ostavio.

Takođe komšija nije mogao da ostane ravnodušan te je dodao: “Misle ako su došli u stranu državu da mogu da se ponašaju kako hoće!”

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Napuštena mesta Srbija (@sav_taj_ludi_balkan)

Podsetimo, veliki broj Rusa stigao je u Beograd zbog rata u Ukrajini, a prema zvaničnim podacima u Srbiji ih ima više od 104.000. Mnogi su izabrali baš Beograd jer im nije potrebna viza za ulazak u zemlju.

Najviše stanova su iznajmili u Beogradu i Novom Sadu, a u poslednje vreme sve je više zainteresovanih Rusa za kupovinu stanova i u Subotici. Cene stanova u tom gradu su, između ostalog i zbog toga, u proteklih godinu dana porasle za oko 10 odsto.

Inače, ruski državljani turistički mogu da borave u Srbiji 30 dana. Za putovanje u Evropsku uniju potrebna im je šengen viza. Od početka rata u Ukrajini, pojedine evropske države uvele su dodatna ograničenja. Finska, Poljska, Estonija, Letonija, Litvanija i Poljska zatvorile su granice za Ruse koji kao razlog dolaska navode turizam. Zemlje za koje Rusima nisu potrebne vize, poput Srbije i Turske, zbog toga su mnogo popularnije destinacije.