RUSI NE ODUSTAJU: Samo nekoliko sati do početka primirja, a napadi se nastavljaju

Sirija
Beta

Bi-Bi-Si izveštava da su ruski avioni intenzivirali napade na položaje sirijskih pobunjenika, samo nekoliko sati pred počćetak primirja u toj zemlji.

 

Ruske vojne akcije protiv terorističkih grupa se neće završiti nakon što u Siriji stupi na snagu prekid vatre, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Sirijska Vlada je u utorak saopštila da je prihvatila uslove sporazuma o prekidu vatre u Siriji koji su predložile SAD i Rusija. Vlada će obustaviti oružane operacije, ali će “nastaviti sa antiterorističkmn naporima” protiv Islamske države, Al Kaide i njenih ogranaka. IS i Al Kaida su isključene iz sporazuma o prekidu vatre koji je juče objavljen, podseća francuska agencija.

ISPOVEST SEKSUALNE ROBINJE RATNIKA ISIS-A: “Terali bi nas da se molimo neposredno pred silovanje”

– Naravno, ruska avijacija će nastaviti sa operacijama u Siriji. Kampanja se sprovodi kao znak podrške oružanim snagama ove zemlje i usmerena je protiv organizacija kao što su “Islamska država”, “Nusra front” i druge organizacije koje je Savet bezbednosti UN označio kao terorističke – rekao je Peskov novinarima, prenosi “Sputnjik”.

Prekid vatre između sirijskih vlasti i pobunjeničkih snaga treba da stupi na snagu večeras po lokalnom vremenu (23 sata po srednjeevropskom).

Primirje se neće odnosti na “Nusra front” i “Islamsku državu”.

– Poznato je da, nakon što primirje stupi na snagu, ofanziva protiv terorističkih organizacija neće stati i nije planirano da bude zaustavljena – naglasio je Peskov dodajući da su ovu inicijativu dogovorili ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Barak Obama.

Rusko-američki nacrt rezolucije o prekidu vatre u Siriji prethodno je dostavljen Savetu bezbednosti UN.