RUSI PIŠU O SRPSKIM AFERAMA: Poseta Vučića Putinu u senci velikih skandala

Do susreta predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina dolazi nakon dva skandala koji bacaju senku na tu posetu, pišu današnji moskovski mediji.

Beta

– Predstojeća poseta Vučića i njegovi razgovori u Sočiju sa Putinom imaju principijelan značaj – piše Komersant.

Dnevnik navodi da posle dva velika skandala, koji utiču na odnose – špijunskog i skandala sa srpskim minama u Ukrajini, samit treba da da odgovor na glavno pitanje: da li je Srbija spremna da bude ključni saveznik Moskve u regionu ili će nastaviti da balansira izmedju Rusije i Zapada.

Komersant navodi, pozivajući se na neimenovane izvore u Beogradu bliske vlastima, da će Srbija i dalje pokušavati da sačuva balans u odnosima sa Rusijom i Zapadom, izbegavajući očigledno naklanjanje jednoj strani.

RIA Novosti navode da je serija skandala u Srbiji, gde je ponovo “uključena Moskva, jedino što je bacilo senku na susret Vučića i Putina”.

RIA Novosti pišu da su odnosi dve zemlje na testu.

– Niz dogadjaja ove jeseni predstavilo je odnose strateških partnera u novom svetlu – dodaje agencija u najavnom tekstu dodajući da eksperti smatraju da ti skandali neće uticati na odnose dve zemlje.