RUSKI SUPER VOJNIK OD KOGA STREPI CEO SVET: Stvoren je za najteže izazove budućih ratova (VIDEO)

ruski vojnik
youtube/ screenshot

Ruski vojni istraživački centar predstavio je prototip borbenog odela sledeće generacije. Oprema, koja podseća na onu iz serijala filmova o "Zvezdanim ratovima", namenjena je ruskim vojnicima budućnosti.

 

Prototip se sastoji od kacige, koja pokriva i štiti lice i glavu vojnika, i oklopa za telo, koji predstavlja proizvod vrhunske tehnologije budućnosti.

Oklop ima egzoskelet, čija namena je da poveća performanse i izdržljivost vojnika u borbi.

Ovo je naša vizija borbenog odela budućnosti, koje bismo voleli da napravimo u naredne dve godine. Radimo sa ruskim kompanijama specijalizovanim za različite elemente borbene opreme, koja će pomoći vojnicima na ratištu– izjavio je Oleg Čikarev iz Centralnog istraživačkog instituta za precizne mašine, jednog od glavnih ruskih konstruktora oružja.

Ruska vojska se aktivno priprema da izađe u susret izazovima ratova budućnosti.

Prošle godine, saopšteno je da se radi na robotima koji će postepeno, umesto ljudi, preuzeti uloge vojnike u vazduhu, na zemlji, u vodi i u svemiru.

Odelo, predstvaljeno u četvrtak, deo je novog vojnog projekta “Legionar”, koji podrazumeva i razvoj sofisticiranog oružja, komunikacionih sistema i dodatne opreme za potpunu zaštitu vojnika od metaka i gelera.