RUŽNA SLIKA SRBIJE: Žena prijavila porodično nasilje, kad su policajci došli…

Jedan policajac teško povređen, drugi zadobio lakše povrede...

policija
Pixabay.com

Prilikom intervencije u Beloj Crkvi, dvojica policajaca su povređena, jedan teže, a drugi lakše.

Prijavljen je slučaj nasilja u jednoj kući, kada je S. A. obavestila Dežurnu službu da njen pastorak A. P. (33) krši i lomi sve po kući. Policijska patrola je upućena, a A. P. je držeći bajonet pokušao da spreči policajce da ga privedu i blokirao im ulazna vrata – saopštio je Policijski sindikat Srbije.

Tokom dalje intervencije jedan policajac je teže povređen, dok je drugi zadobio lakše povrede. Nakon toga A. P. je pobegao, a patrola je pozvala kolege u pomoć, te je on posle kraće potrage nađen kako se krije na jednom krovu. Uhapšen je i određen mu je pritvor – saopštili su iz Policijskog sindikata Srbije.

Dodaju da žele da skrenu pažnju kako posao policajaca postaje sve opasniji, te da sve češće dolaze u situacije koje mogu biti rizične po život.

Policajci su tu da štite imovinu i zdravlje građana, ali isto tako društvo treba više da učini kako policajci ne bi postajali žrtve ovakvih izgrednika. Pripadnici MUP Srbije rade jedan od najtežih i najodgovornijih poslova u državi, te zato celo društvo ovakve napade treba da osudi, kako bi policajci na terenu znali da imaju nedvosmislenu podršku građana – reči su predsednika Policijskog sindikata SrbijeVeljko Mijailović.