SA TRAMPOM NEMA ŠALE: Nakon što ga je nazvao “životinjom”, predsednik Amerike traži SMRTNU KAZNU za napadača u Njujorku

Tramp
Beta

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da imigrant iz Uzbekistana koji je optužen za napad kamionetom u Njujorku treba da bude osuđen na smrtnu kaznu.

 

Tramp je to naveo noćas na društvenoj mreži Tviter, pošto je napadač 31. oktobra kamioneton usmrtio osam ljudi na prometnoj biciklističkoj traci u Njujorku. (Snimak ovog stravičnog napada možete pogledati KLIKOM OVDE)

Američko federalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Sajfula Saipova (29), poreklom iz Uzbekistana, navodeći da je ohrabren na napad pozivima ekstremističke organizacije Islamska država. (Više o tome možete saznati KLIKOM OVDE)

NAPAD U NJUJORKU – KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Donald Tramp najavio UKIDANJE “lutrije za zelenu kartu”

Tužioci su naveli da je Saipov zatražio da u njegovoj bolničkoj sobi bude postavljena zastava Islamske države i da je rekao da se “oseća dobro zbog onoga što je učinio“.

Tramp je počinioca napada u Njujorku u sredu nazvao “životinjom” i pozvao na promenu imigracione politike. On je posebno izdvojio lutriju kojom se dodeljuju dozvole za boravak i rad u SAD, “zeleni kartoni”.

Predsednik SAD nije isključio mogućnost da Saipovu ne bude suđeno u SAD, već da bude poslat u zatvor Gvantanamo, na Kubi.

Muškarac osumnjičen za napad kamionetom u Njujorku nekoliko blokova od spomenika žrtvama terorističkog napada na Svetski trgovinski centar radio je kao vozač kompanije Lift (Lyft). Ta kompanija navela je u saopštenju da sarađuje sa policijom.