SAČEKUŠA KOD “SAJMA”: Evo ko je bio MARKO MARKUŠ koji je sinoć IZREŠETAN u Novom Sadu (FOTO)

Hronika
Dnevno.rs

U Novom Sadu je u petak uveče ubijen Marko Markuš (29) u pucnjavi koja se dogodila kod hotela Sajam.

Pucnjava se dogodila ispred hotela Sajam, a u policiji za sada nemaju preciznijih saznanja o tom dogadjaju.

Lokalni mediji javili su da je muškarac preminuo. B92 javlja da su lekari u Urgentnom centru su pokušali da reanimiraju, ali je podlegao povredama.

Markuš se peške vraćao sa treninga kada je upucan kod hotela Sajam. Markuš koji je 2014. godine osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na pet godina zatvora jer je nožem pokušao da ubije sugrađanina Slobodana Milutinovića na Tvrđavi. Za to krivično delo pravnosnažno je oslobođen početkom ove godine. 

U presudi, po kojoj je Markuš prvobitno osuđen na pet godina, navedeno je Milutinovića ubo nožem u leđa. 

Marko Markuš je inače sin bivšeg visokog funkcionera novosadske policije, a protiv njega se pred Višim sudom vodio još jedan postupak, za nanošenje teških telesnih povreda. Taj incident se dogodio 2014. godine u novosadskoj ulici Laze Telečkog i suđenje treba da počne sredinom marta. Optužen je da je prebio Aleksandra Kovačevića zvanog Dizel i da mu je u tuči slomio vilicu. 

Markuš je inače bio poznat i po napadima na policajce, pošto je 2006. godine osuđen zbog napada na policajca, sumnjičen je i za pokušaj ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008. godine. 

On je bio optužen i da je ispred nekadašnjeg kluba “Killy” ranio Radeta Ašćerića 2007. godine, kao i da je godinu dan pre toga ranio dvojicu momaka u “Crvenoj kafani”.