‘SAD mora da OBUZDA pomahnitalu Rusiju i sve njene akcije!’

Američka zastava
Pixabay.com

Sjedinjene Države treba da obuzdaju Rusiju i odgovore na njene akcije, rekao je u intervjuu estonskom listu "Postimes“ bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol.

 

Kako je izjavio Majkl Makfol, akcije Rusije su naterale NATO da odbije napad sa njene strane. Pritom, izrazio je uverenje da je širenje Alijanse na istok u skladu sa zakonom, jer Zapad, prema njegovim rečima, nije davao obećanja da neće primati u svoje redove nove članove.

Bivši ambasador je optužio Rusiju i za “aneksiju“ Krima i potkopavanje ukrajinske ekonomije i pozvao zemlje Zapada da preduzmu mere za borbu protiv toga.

“Amerika i Evropa su preduzele važne korake kako bi se pružila pomoć Ukrajini. Putin se nada da će demokratija u Ukrajini doživeti neuspeh zbog ekonomskog kolapsa i sa svoje strane radi sve da se to što pre desi. Zapad treba da preduzme sve napore da se to ne dogodi“, rekao je Makfol.

Pritom, diplomata je naglasio da je politika Moskve štetu nanela, pre svega, samoj sebi.

“Veoma se nadam da će u budućnosti rusko društvo shvatiti koliko je štetan aktuelni spoljnopolitički kurs te zemlje“, dodao je on, prenosi “Sputnjik”.