SAGLASNI I UJEDINJENI: Evo o čemu su razgovarali predsednik Vučić i patrijarh Irinej

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej, danas su razgovarali o "aktuelnoj političkoj situaciji" i o radovima na Hramu Svetog Save u Beogradu.

Beta

– U srdačnom i otvorenom razgovoru bilo je reči o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu – piše u saopštenju Vučićevog kabineta.

Vučić je “informisao Njegovu svetost o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi”.

– Dvojica sagovornika saglasni su da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane – piše u saopštenju.

Njegova svetost patrijarh zahvalio predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru – preneo je Vučićev kabinet.

Patrijarh je “informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen – piše u saopštenju, a Vučić rekao da će “država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije”.

Na sastanku su bili i episkop bački Irinej, remezijanski Stefan – starešina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, šef kabineta predsednika Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.