SAHRANJENA MIRA MARKOVIĆ: Ispratili je političari, estrada, DVA MINISTRA i zvuci OVE PESME (FOTO GALERIJA)

Udovica bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković sahranjena je danas u Požarevcu.

Beta

Urna sa njenim pepelom položena ispod lipe u dvorištu porodične kuće gde je 2006. sahranjen i Slobodan Milošević, javila je Slobodna Evropa.

Dvorište je bilo ispunjeno ljudima koji su bili tu da odaju počast, sveštenici eparhije braničevske su održalo je opelo, a urna je spuštena u zemlju uz rusku pesmu Podmoskovske večeri. 

“Slobo i Miro, vi niste izgubili čast, to Srbija mora da zapamti. Niko nije platio žešću cenu za slobodu od vas. Sa ove vremenske distance, Slobodan Milošević je bio veliki srpski vođa, srpski velikomučenik, a sud istorije će i sa imena Mirjane Marković skinuti ljagu”, rekao je Milovan Bojić, nekadašnji ministar iz Jugoslovenske levice i njen bliski saradnik.

Mira Marković sahranjena je bez prisustva ijednog člana najuže porodice. Sahrani su prisustvovali političari – Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović, Goran Trivan, Momir Bulatović, Nikola Šainović, Vojislav Šešelj, a tu su bili i članovi estrade, u prvom redu Zorica Brunclik sa suprugom Kemišom.

Slobodan Bulatović, suprug Marije Marković koja živi u Crnoj Gori je rekao da ona nije dobila potrebne dozvole da prisustvuje sahrani.