“SAMO DRUGE NACIJE EVAKUIŠU”: Srbi “zarobljeni” na ostrvu Sveti Martin I DALJE ČEKAJU POMOĆ, a hrane i vode ponestaje

karipska ostrva
printscreen/youtube

Grupa od oko 50 državljana Srbije nalazi se na ostrvu Sveti Martin koje je pogodio uragan Irma. Među njima su i bebe mlađe od pet meseci, čekaju evakuaciju.

 

Kako je za “B92.net” rekao Radivoje Mitrović, jedan od Srba koji se nalaze na ostrvu, uragan je potpuno uništio ostrvo, nema struje i ponestaje zaliha vode.

Vode imamo u paketima, ali je pitanje trenutka kada će ona ponestati, ništa se ne dešava, prodavnice se ne otvaraju... – rekao je on za “B92.net”.

Dodaje i da se evakuišu “samo druge nacije”. 

GRAĐANSKI RAT NA KARIBIMA: Više od 100 ljudi ubijeno, oko 50 Srba zarobljeno, među njima i DVE BEBE

Samo druge nacije se evakuišu, čak su i Makedonci pre dva ili tri dana evakuisali šestoro svojih državljana. Ovde ima beba mlađih od pet meseci. Zvali su iz holandske ambasade, tako da se nadam da se nešto dešava po tom pitanju, rekao je on. 

Dodao je da se pedesetak državljana Srbije nalaze se na holandskoj strani ostrva, gde je situacija mirna. 

Na drugoj strani, francuskoj, situacija je mnogo luđa i niko ne može na tu stranu da pređe – dodao je on. 

Da podsetimo, uragan Irma pogodio je Karipska ostrva, a potom i SAD. U udaru jednog od najsnažnijih uragana ikada zabeležnih život je izgubilo više od 50 osoba. 

Ostrvo Sveti Martin nalazi se u blizini Britanskih Devičanskih Ostrva i Portorika, podeljeno je na dva dela koja pripadaju Holandiji i Francuskoj.loading...