SAMO U SRBIJI: Novosađanka kandidat i vlasti i opozicije

Izbori
Wikipedia/Rama

Ivana Veljović Pereula iz Treće Srbije uspela je da bude na dve izborne liste, i to na jednoj koja podržava vlast i na drugoj opozicionoj.

 

Ona je, naime, kandidat za poslanika republičke skupštine na listi “Složno za Srbiju – Narodni savez – Glišić – Parović”, koja predstavlja opoziciju aktuelnoj vlasti naprednjaka, dok je na lokalnim izborima za novosadsku skupštinu na listi tog istog SNS-a.

 
– Ja sam kandidat na izborima, a o tome ko će biti vlast, a ko opozicija odlučivaće se posle 24. aprila. Moja stranka će biti principijelna – kaže Pereula za “Blic”.

Ona smatra da je Treća Srbija svakako opozicija SNS-u, zbog čega i izlazi na republičke izbore samostalno, a na pitanje šta će se desiti ako ona uđe u oba parlamenta, kratko nam je rekla da će “o tome odlučiti njena stranka”.

Na listi za poslanike Narodne skupštine, Pereula je na 27. mestu, dok je i na listi SNS za novosadski parlament već na 26. mestu, prenosi Blic.

Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije, ovaj potez najkraće objašnjava time “da podržava gradonačelnika Novog Sada iz SNS-a Miloša Vučevića, ali da ne podržava premijera Aleksandra Vučića”.

– Podržavamo Vučevića za gradonačelnika jer smatramo da je radio dobar posao i najbolji je kandidat za to mesto. Nismo hteli da glumimo lokalnu opoziciju jer smo zajedno sa SNS na vlasti u Novom Sadu četiri godine. Opet republička vlada svakako nije bila dobra – kaže Parović.